Voordelen van een digitale boekhouding

Een enorme papierberg. Een uitpuilende archiefkast. Urenlang werken aan je administratie. De administratieve rompslomp bezorgt elke zelfstandige op tijd en stond wat extra grijze haren. Alleen hoeft dat niet zo te zijn. Ja, we leven in een digitale wereld. En net zoals elke verandering roept ook de digitalisering enige weerstand op. Maar eens je op de digitale trein zit, mag de reis oneindig lang duren. Comfortabel. Veilig. Snel.

In dit artikel zetten we de voordelen van een digitale boekhouding op een rij en maken we je warm om over te stappen naar het digitale spoor.

1. Overzichtelijk

Met een digitale boekhouding bewaar je het overzicht over je cijfers. De digitale tool verzamelt alle belangrijke informatie voor jou. Openstaande facturen en op te volgen bestellingen vind je gemakkelijk terug.

2. Minder fouten

Als je werkt met een digitale administratie, beperk je de kans op menselijke vergissingen. En dat is voordelig voor je boekhouding, waar een kleine fout grote gevolgen kan hebben.

3. Beter en sneller advies

Voor het verleende advies baseert het Gevimar-team zich op de cijfers van je onderneming. Met een digitale boekhouding verzamel je die informatie sneller. Heb je een dringende vraag? Doordat je klantverantwoordelijke altijd over de meest accurate cijfers beschikt, krijg je steeds het meest optimale advies. Dankzij de digitale administratie ontvang je ook sneller antwoord op de vragen die je aan onze experten voorlegt.

4. Veilig

Veel ondernemers stellen zich vragen over hoe veilig een digitale administratie werkelijk is. De beveiliging van een digitale boekhouding gebeurt extern. Crasht je computer? Geen paniek! Je data staan veilig in de cloud. Kies je voor digitalisering? Dan loop je ook niet langer het risico om papieren documenten te verliezen.

5. Milieuvriendelijk

Wil je als zelfstandige meewerken aan een duurzame toekomst? Dan kies je beter voor een digitale administratie. Zo verklein je de ecologische voetafdruk van je onderneming. Minder papierverbruik betekent minder gevelde bomen, minder elektronisch en papierafval, minder printuren en inktpatronen. Met een digitale boekhouding zorgt je zaak voor een beter milieu.

De digitale evolutie heeft impact op elke onderneming. Om de overstap naar digitaal werken zo vlot mogelijk te maken, is het belangrijk om de bijhorende uitdagingen aan te gaan en je voor te bereiden op de toekomst.

Heeft de digitale wereld te veel geheimen voor jou? Gevimar helpt je om je digitale administratie op te starten. Met de Billie-tool en onze ervaren experten zit je onderneming snel op de digitale trein.

Heb je vragen over de omschakeling naar een digitale boekhouding? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.