Inzetten op werkbaar werk is een win-win voor zowel werkgevers als werknemers. Werknemers blijven langer en met meer ‘goesting’ aan de slag en organisaties kunnen rekenen op gedreven, competente en dus productievere werknemers, wat de efficiëntie van de organisatie ten goede komt.
Ook dit jaar kan je een werkbaarheidscheque en een verhoging van de kmo-portefeuille aanvragen om een versnelling hoger te schakelen op het vlak van werkbaar werk. Met die cheque krijg je tot 10.000 euro aan steun om een scan te laten uitvoeren over de werkbaarheid op de werkvloer.
Met een werkbaarheidscheque kan je een scan laten uitvoeren dat gaat over bijvoorbeeld het meten van stress op het werk, de motivatie van werknemers en de leermogelijkheden. Naar aanleiding van de resultaten van de scan kan je als organisatie een actieplan opmaken. Je kan advies, begeleiding en/of een opleiding aankopen voor aanpassingen aan de arbeidsorganisatie, competentieversterking om werkbaar te kunnen werken en het aanpakken van een beleid rond psychisch welbevinden.
Op de website van Vlaanderen vindt u alle details over de werkbaarheidscheque terug.
Een werkbaarheidscheque aanvragen kan eenvoudig via de website. Om je hierbij te helpen kan je instructiefilmpjes bekijken of de handleiding raadplegen.
Algemeen nieuws — 05-09-2023
Enkele weken geleden werd een wet gestemd, die de regels wijzigt betreft de invordering van ...
Lees verderAlgemeen nieuws — 20-03-2023
Inzetten op werkbaar werk is een win-win voor zowel werkgevers als werknemers. Werknemers blijven ...
Lees verderFiscaliteit — 25-01-2023
In zowel de personenbelasting als in de vennootschapsbelasting bestaat er al vele jaren een fiscale ...
Lees verderBTW — 25-01-2023
Vanaf 1 januari 2023 is er voor gemengde belastingplichtigen die de btw-aftrek willen toepassen op ...
Lees verder